Project Remonstrantse kerk

Tussen de Wilhelminastraat en de Leidsevaart staat de Remonstrantse kerk. De kerk is gebouwd in 1886-1887 en heeft sindsdien de uitstraling die architect A. van der Steur jr. heeft bedacht ook behouden. Inmiddels is het een rijksmonument en was het aan ons om de kerk weer in zijn oude glorie te herstellen. Om dit te realiseren zijn wij zeer nauwkeurig te werk gegaan en is er goed samen gewerkt tussen verschillende partijen. Zo moest er naast het schilderwerk ook het een en ander aan timmerwerk worden verricht. Daarnaast moest er een gevelreiniger en glaszetter aan te pas komen en zijn de scheuren hersteld door een metselaar/voeger.

Vanwege het corona virus wordt er veel online georganiseerd en ook de kerk denkt hierin mee. Tijdens onze werkzaamheden werd er online een mis gehouden en zijn wij tijdelijk gestopt zodat iedereen duidelijk kon horen wat er gezegd werd zonder de herrie van buitenaf.

Al met al was het voor ons een prachtig project met vele uitdagingen. Uiteindelijk -en dit is toch waar het allemaal om draait- is het kerkgebouw weer in ere hersteld.